"Green Truck 2013“

Mercedes-Benz Actros - володар премії «Green Truck 2013».

Вантажівка, що відповідає нормам Euro VI, вже в перший рік роботи на дорогах, вразила своєю низькою витратою палива і довела свою економічність, пройшовши через безліч незалежних тестів.

Основою для оцінки вантажівок в цьому конкурсі стали, перш за все, витрата палива і викиди діоксиду вуглецю. Додаткові критерії: клас викидів і максимальна вантажопідйомність. Основою для розрахунку витрати палива стали результати випробувань, проведених журналами VerkehrsRundschau і Trucker trade на стандартних маршрутах.

Помітна перевага в економічності (новий Actros витратив майже на літр менше палива ніж вантажівка, яка зайняла друге місце), заслуга «завбачливого» круїз-контролю. Система PPC володіє топографічною інформацією про дорогу попереду, і, завдяки цьому, може оптимізувати витрату палива. Особливо яскраво свої сильні сторони дана система демонструє на дорогах, що проходять крізь горбкуваті місцевості: система Predictive Powertrain Control (PPC) перша в світі система круїз-контролю, що базується на свідченнях GPS навігатора. На додаток до простого регулювання прискорень і гальмування вона також регулює систему перемикання передач. Як результат, система значно розширює час роботи паливозберігаючої функції EcoRoll, яка йде в стандартному оснащенні, і, якщо необхідно, вміло використовує знижені передачі

Новий Actros вже довів важливість економії палива відразу після його прем'єри в 2011 році: наприклад на дорозі в більш ніж 10 000 км між Роттердамом і Штеттіном, новий Actros 1845 LS BlueTec 6 показав економію палива в 4,5% в порівнянні з Actros Euro V.